2015. szeptember 29., kedd

Könyvek, amik elrepítenek messzire...♥

Ha a kikapcsolódásnak ezt a divatból soha ki nem menő formáját választanád - és nem tudod mit olvass, íme egy kis ajánló:)

Az olvasás a lételemem. Azon belül is a fantasyk és a YA (young adult/fiatal felnőtt) könyvek.

Kikapcsol, elrepít valahová messzire ahol elfelejthetem a problémáim, csak a történetre koncentrálok, együtt izgulok a szereplőkkel, sírok, nevetek. Mert ezt jelenti olvasni, beleélni magad a történetbe - mintha Te magad is ott lennél.

Top YA könyvek szerintem


Minden Vörös Pöttyös:) A Könyvmolyképző Kiadónak van egy ilyen alkategóriája - külföldi és hazai YA bestsellerek gyűjteménye. 12-18 évesekenek kötelező - de felső korhatár igazából nincs;)


Kerstin Gier: Időtlen szerelem trilógia


Imádom! (Na jó, mit nem?:D) Szerelmes, fiatalos, mai. Humorral fűszerezett időutazás, és egy jó nagy adag romantika:)


Kristin Cashore: A garabonc



Egy kitalált világ középkorában játszódik, akciódús, és olyan szerelmi szál van benne ami magasan veri a szimplán romantikus könyveket - olykor tragikus, nehéz a sorsa, de Katsának mindig sikerül kilábalnia a helyzetből, a legerősebb hősnő akiről olvastam, irigylésre méltó az önállósága, kitartása. És persze a tökéletes álompasi is helyet kap bene Katsa szerelmeként:). Ez is egy trilógia első kötete, de sajnos a másik két könyvben már nem ők kapják a főszerepet. 


Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn

Posztapokaliptikus, romantikus lányregény - lehetne ennél is jobb?!:D Bemutatja, hogyan nő fel egyedül egy fiatal lány, vállal magáért felelősséget - és tartja magát életben a fertőzöttektől. Mígnem egy nap - életében először - találkozik egy emberrel. Letehetetlen történet a szerelemről, túlélésről, önfeláldozásról.



Kelley Armstrong: Sötét erő trilógia

Ha kedveled a boszorkányok és nekromanták világát, ez a te könyved. Itt is egy rejtett világról van szó, a főszereplő kezdetben semmit se tud képességeiről - azt hiszi diliházba jutott pedig szó sincs erről...Kalandokban, szerelemben, csalódásokban bővelkedik -  itt megtanulják, hogy nem számíthatnak senkire, csak egymásra. Az összetartozást, a barátság fontosságát is jól bemutatja ez a könyv.




Anne Percin: Hogy told el jól a nyarad

Végre egy kellemes, problémamentes kis nyári olvasmány:) Itt nincsenek boszorkányok, gonosz démonok, de még szemét osztálytársak se. Maxime unalmasnak induló vakációjáról olvashatunk: ő majd gépezik, és segít a nagyinak - ami persze közel se lesz ilyen egyszerű...


Tasnádi IstvánGimesi DóraJeli Viktória,Vészits Andrea: Időfutár sorozat


Egy rádiójátékból átírt regény, vicces, mai. Nem romantikus, sokkal inkább érződik rajta a fiatalosan könnyed humor. Szabadkőművesek, titkos páholyok és időutazás - mi kell még? Ezt már akár 10 éves kortól is ajánlom alatta, fölötte kötelező olvasmány!

Cassandra Clare: A végzet ereklyéi sorozat

Gondolom nem kell bemutatnom az árnyvadászok világát, lassan Harry Potter mértékű kultusza lesz - és meg is érdemli. Fantasztikus a világok, szereplők kidolgozása, karaktere, kapcsolatai. Imádom, cassandra Clare többi könyvével együtt:)


J. K. Rowling: Harry Potter

Gondolkodtam, hogy betegyem-e hisz mindenki ismeri, de úgy gondoltam megérdemli. Mert ehhez foghatót még nem olvastam és szerintem nem is fogok.
+2 ami már nem ya;)

Justin Cronin: Szabadulás trilógia

Ez közel sem ifjúsági, nem is romantikus lányregény. Posztapokaliptikus, disztópikus- és letehetetlen. Ha nem riadsz vissza a 900 oldaltól (engem ez különösen felcsigázott:D) és a kicsit nehéz olvasmányoktól - esetleg a vértől - ne hagyd ki.

Colleen Hoover: Hopeless/Reménytelen
Egy szívszorító történet egy lány szörnyű gyerekkoráról, és jelenlegi szerelméről. Egyszerre borzalmas, mégis szívmelengető a romantikus szálnak (lényegében ez az egész könyv:D) köszönhetően. Colleen Hoover olyan átéléssel ír, olyan mély érzelmeket képes kiváltani az emberből amit nem is gondolnánk, hogy lehetséges. Minden nőnek kötelező olvasmány! Mivel mélyebb témákat is érint 14 éves kortól ajánlom, felső korhatár nélkül. Igazából ez is egy pöttyös, Rubin pöttyös - N.A. azaz new adult kategória.



Ennyi lett volna ez a kis ajánló, nagyon nehéz volt kiválasztanom ezeket a könyveket, hisz több száz kedvencem van - mégis, próbáltam minden témara egy-egy könyvet kiemelni, ha valakit részletesebben érdekel, tudok még ajánlani;)

Ti olvastatok már bármit ezek közül? Tetszett a lista?





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése