2015. december 28., hétfő

Trüffelkrémes narancsos-étcsokoládés torta

Sziasztok:)
Ma egy nagyon finom - és eléggé tömény - torta receptet hoztam nektek. Először anyukám születésnapjára, majd karácsonyi összejövetelre sütöttem, nagy sikere volt:) A receptet a fromJuci oldalon találtam.





Hozzávalók a tésztához
(18 cm-es tortaformához):

175g lágy vaj
100g étcsokoládé
185g liszt
1 tk sütőpor
175g porcukor
3 közepes tojás
2 narancs reszelt héja
1 evőkanál instant kávé, hígítva 1 evőkanál forró vízzel

Hozzávalók a krémhez:

250 ml mascarpone
400g étcsokoládé
5 közepes tojás sárgája
4 evőkanál porcukor
4 evőkanál narancslikőr 
1 narancs reszelt héja



Elkészítés:

1. A sütőformát vajazzuk, lisztezzük ki. A sütőt melegítsük elő 170/180 fokra. A csokoládét törjük darabokra és vízgőz fölött olvasszuk meg.

2. Egy tálban a lisztet keverjük össze a sütőporral. A vajat keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a tojást, majd a narancshéjat, végül a lisztet és jól dolgozzuk össze. Öntsük a masszához az olvasztott csokit és a kávét, mixeljük össze, majd öntsük a kilisztezett, vajazott formába. Süssük 35-40 percig. Hurkapálca segítségével nézzük meg, hogy elkészült-e a tésztánk.

3. Ha kész, vegyük ki a sütőből, hagyjuk szikkadni pár percig, majd vegyük ki a formából. Hagyjuk hűlni, a formát pedig törüljük ki.

    5. Most jön a krém. A csokikat törjük fel egy tálba, majd olvasszuk meg vízgőz felett.

 6. Kézi habverővel vízgőz fölött mixeljük össze a tojássárgákat, a porcukrot és a likőrt 5 percig amíg sűrű és habos nem lesz. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a csokoládét, majd amikor kissé hűlt a mascarponét is.


7. Egy kenyérvágó kés segítségével szeljük ketté a tortánkat, majd a krém felét kenjük el az alsó piskótán úgy, hogy az oldalára is kenjünk, majd rakjuk rá a második piskótát és annak a tetejét és oldalát is kenjük be, kicsit nyomkodjuk meg, majd rakjuk hűtőbe 2-3 órára.


Tanács: Csak miután kész a piskótánk, utána csináljuk meg a krémet, mert ha közben csináljuk akkor megszilárdul és újból olvaszthatjuk fel.
               Én második alkalommal 22 cm-es formában csináltam, ehhez a mennyiségek másfélszeresét használtam.



Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése